Jazz            

Iniciació al jazz

Què és un estàndard? En què es diferencien els estils de jazz? Quins són els discos de jazz sense els quals no es pot viure? Qui són i quin instruments tocaven Satchmo, Bird, Diz, Trane, Bu, Sun Ra i Lady Day? Com s’escolta una jam session sense avorrir-se? Es fa jazz a Pakistan? 
Introducció al jazz. Èpoques, estils, personatges, discos, estàndards i clips musicals des d'un altre continent.

Programa 

Introducció: Que és jazz? Història i estils: Orígens. New Orleans. Chicago i New York. Swing! To be or not to bop. Coooool. New Things y post bops. Fusions i fusions i més fusions. Ácid, elèctric, electrónic, étnic, global.

Objectius

Apropar-se de manera entretinguda al món del jazz, aprendre a escoltar i reconèixer els diferents estils, conèixer l’obra i el so dels protagonistes més importants de la història del jazz, reconèixer els estàndards més tocats, descobrir artistes, cançons i repertoris del jazz clàsic i d’arreu del món.

Dinàmica de les sessions

Itineraris multimèdia: projeccions amb música, vídeos de concerts, documentals, imatges i jocs. Aprendrem junts sobre la música jazz en un espai obert d’escolta, conversa i interacció humana, desenvolupant diàlegs, reflexions i improvisacions de grup. 


Jazz y Etnomusicología

Las músicas del mundo vistas desde el jazz y las interpretaciones del jazz en diferentes  culturas musicales de Africa, Asia, Europa y Américas. 
Programa: Pluralidad de las músicas, relativismo cultural, definiciones "universales". ¿Qué es jazz? Elementos básicos de historia y análisis del jazz. Jazz y culturas musicales: las culturas que encontrandose originaron el jazz, culturas que han interpretado y desarrollado el jazz, 
el jazz fusion, mestizaje y globalización. Espacio de interacción.